Kultura

Nonument Group | Vodeni ogledi po razstavi Ustvarjeno v Sloveniji | Utrinki iz Berlina |

napovednik

. . .

GIBALNA IMPROVIZACIJA Plečnikov stadion: Proste vajePloščad pred OŠ Vita Kraigherja, 24. jun 2022 | 18:00
Danes so v Ljubljani poleg bežigrajskega stadiona še Železničarski atletski stadion, Stadion Kodeljevo in Stožice. Če se je prvi spremenil v ruševino kot nacionalni spomenik, je širše območje zadnjega postalo ruševina, še preden je bil projekt zaključen. Kakšen prostor so pred sto leti ustvarjala telesa v gibanju prostih vaj in kako bi lahko javna telovadba izgledala danes?

Ob stoletnici takrat največjega telovadnega dogodka v regiji, vas vabimo, da se nam pridružite pri kolektivni vadbi za ohranitev bežigrajskega stadiona. Koreografijo je na podlagi originalnih načrtov zasnoval Žigan Kranjčan, ki bo dogodek vodil. Ker je stadion za javnost zaprt, bo javna telovadba potekala na ploščadi pred OŠ Vita Kraigherja ob bežigrajskem stadionu.

Dogodek je brezplačen. Prevoz na lokacije ni organiziran. Prijave se zbirajo tukaj.
  POP-UP TRGOVINA  Vili Van Style: TRIP #14Bled, 25. in 26. jun 2022

V soboto, 25. in nedeljo, 26. junija bo Vili na Bledu pred Tishlerjem, na Cesti svobode 15, na ploščadi pod hotelom Park, kjer boste lahko spoznali dela modnih oblikovalcev:
JKH identity, davidbacali, Ano Cajhen, Kristino Drnovšek in Witches Sisterhood.

VODENI OGLEDI Ustvarjeno v Sloveniji in
spremljevalne razstave BIO27
Palača Cukrarna, Ambrožev trg 3 | 23. in 30. jun 2022, ob 17:00
Vodeni ogledi z avtorji in ustvarjalci

Razstava Ustvarjeno v Sloveniji predstavlja dela več kot 200 slovenskih ustvarjalcev, sodelujočih v programih Centra za kreativnost (CzK) in tri mednarodne razstave v sklopu BIO27 Spremljevalnega programa: The Ideal Eating Experience oblikovalke Kathrine Dankl v sodelovanju z Vienna Design Week, Vienna Business Agency in Avstrijskim kulturnim forumom, The School of the Untold v sodelovanju z German Design Graduates, Design Campus Dresden in Goethe-Institutom ter razstava DNA of Things umetnika Marcina Rusaka.

Z razstavo širši javnosti predstavljamo nekatere programe ter dela ustvarjalcev, ki so v obdobju skoraj petletnega delovanja sodelovali in soustvarjali delo CzK. Za namene razstave in predstavitve spremljevalnega programa BIO27 je CzK v sodelovanju z Lutkovnim gledališčem Ljubljana in ob podpori Mestne občine Ljubljana uredil zapuščene prostore Palače Cukrarna na Ambroževem trgu 3 in jih spremenil v prostor začasne rabe.

Razstave v Palači Cukrarna bodo na ogled do 2. oktobra 2022, od torka do nedelje med 10. in 18. uro. Vabljeni!Izjava udeležencev v programu Kreativni inkubator

Kreativni inkubator je idejo naše znamke pomagal postaviti v v poslovne okvirje, zaradi česar lahko danes delujemo in poslujemo z dobičkom ter znamko razvijamo naprej. Povezave znotraj CzK so nam omogočile druženje in deljenje informacij z drugimi ustvarjalci kreativnega sektorja ter nam ponudile varen prostor za izmenjavo mnenj.

FOTOGALERIJA Nove prakse, nova orodja v BerlinuFoto: Erik-Jan Ouwerkerk

Deseterica sodobnih arhitekturnih birojev iz Slovenije se je prejšnji četrtek predstavila v Berlinu na dogodku Nove prakse, nova orodja v ANCB The Aedes Metropolitan Laboratory, interdisciplinarna platforma za razvoj urbanističnega in arhitekturnega diskurza na presečišču okoljskih in družbenih vprašanj, ki deluje od leta 2009, je prototipni model za številne arhitekturne muzeje in podobne ustanove ter najpomembnejša arhitekturna institucija v Berlinu. Z nenehno podporo novim generacijam prihajajočih strokovnjakov je Aedes postal sinonim za velika imena v svetu arhitekture.

Dogodek, katerega namen je bil predstaviti slovenske arhitekte nove generacije berlinski publiki, smo organizirali v sodelovanju s Sašo Šavel Burkart in SKICA Berlin. Udeležilo se ga je skoraj 100 obiskovalcev, od tega 80 berlinskih arhitektov, kar ga po številu sodelujočih slovenskih birojev uvršča med največje slovenske arhitekturne dogodke v Nemčiji.
  ZOOFA POPUP  Mladi upi:
Medle & Kročeta
ZOOFA, 1. jun do 28. jun 2022

V junijskem POPUP-u se v trgovini Zoofa na Miklošičevi 4 v centru Ljubljane predstavljata znamka ženskih oblačil Medle oblikovalke Anje Medle in znamka ženskih torbic oblikovalke Sladjane Urošević, Kročeta.

PRILOŽNOSTI Distributed Design Awards 2022Rok za prijave: 31. jun 2022
Nagrade Distributed Design Awards prepoznavajo ustvarjalne in odgovorne oblikovalske odzive na paradigmo postindustrijskega oblikovanja, ki so zasnovani multidisciplinarno, inovativno in trajnostno. Iščejo nominacije oblikovalskih projektov, ki upoštevajo naslednje kriterije:

→ MOŽNOST DISTRIBUCIJE
Oblikovalska zasnova, ki lahko potuje po vsem svetu, proizvaja pa se lokalno.
→ PONOVLJIVO
Oblikovalska zasnova upošteva lokalno razpoložljivost in temelji na globalno dostopnih materialih in strojni opremi.
→ USTVARJA VREDNOST
Oblikovanje ustvarja vrednost za ljudi, podjetja in/ali družbo.
→ SOCIALNI IZZIVI
Senzibilnost v estetiki in uporabnosti oblikovanja.

Prva nagrada znaša 2.000 EUR.
  PREDSTAVITEV ZNAMK  Natisnjene emocijeZOOFA, 16. jun - 17. jul 2022

V kolekciji blagovne znamke Simona Kogovšek so se letos prvič pojavili T-shirti, potiskani v tehnikah sitotiska ali digitalnega tiska in takoj postali osnovni kosi znamke. Element motiva so krila metuljev, osnovi v beli barvi se pridružujeta puder in črna barva z zlatim, črnim in belim potiskom.

PR. Center za kreativnost
. . .

Editor

Avtor pri si24.news