Film

ŠEPET METULJA

Medijsko druženje z ustvarjalci novega mladinskega filma ŠEPET METULJA in premiera videospota za pesem METULJ, v izvedbi skupine Šank Rock in Bepop

. . .
Medijsko druženje z ustvarjalci novega mladinskega filma ŠEPET METULJA in premiera videospota za pesem METULJ, v izvedbi skupine Šank Rock in Bepop

Le še slab mesec nas loči do slavnostne premiere težko pričakovanega slovenskega celovečernega mladinskega filma Šepet metulja, režiserja Alena Pavšiča, ki z zgodbo o ljubezni do sebe in drugih sledi velikim sanjam o poslovni poti, premagovanju ovir ter vztrajanju. Predstavniki sedme sile so v ljubljanskem Cineplexxu Rudnik na posebnem druženju, ki ga je povezoval Iztok Gartner, z ustvarjalci filma iz prve roke izvedeli zanimive podrobnosti iz snemanja filma, o zvezdniških gostih in naslovni pesmi Metulj v novi preobleki.

Vstopnice za premiere najstniške romantične drame Šepet metulja, ki se jih bodo udeležili vsi glavni igralci in ustvarjalci filma, so že v prodaji. Premiere bodo: 10.10. v Cineplexx Ljubljana Rudnik, 11. 10. v Cineplexx Celje in 12. 10. v Cineplexx Maribor. Od 12. oktobra pa bo film tudi na rednem sporedu v vseh slovenskih kinematografih.
Uspešen filmski tandem: režiser in scenarist Alen Pavšar v družbi soproge in producentke Mateje Zorko Pavšar.


Mladinski film Šepet metulja je zgodba o Janu, 17-letnem navdušencu mehatronike in najstniku avtistu. V razredu, ki ga vodi neizprosni učitelj Frenk, ki ne odobrava posebnih potreb učencev in hodi po robu z drugačnimi metodami praktičnega pouka, Jan kljub vsem oviram učitelja in sošolcev dokaže, da zmore. »Film pripomore k razbijanju stereotipov ter spodbujanju inkluzije in sprejemanja. Zgodba glavnih junakov je dokaz, da lahko vsak pripomore k bolj sočutnemu in raznolikemu svetu, ki sprejema vsakega posameznika, ne glede na njegove posebnosti. Čustev poln film je izjemna priložnost za povečanje ozaveščenosti in razumevanja avtizma. Vsak posameznik s spektrom avtizma namreč s seboj nosi edinstvene talente in perspektive, ki jih lahko prispevajo v svetu. Testne projekcije so bile več kot uspešne, zato komaj čakamo premiero in odzive gledalcev,« je svoje občutke ob ustvarjanju filma delil režiser in scenarist Alen Pavšar.

Glavni igralec Ali Ogrizek ter Lara Kolar (v vlogi Tare) in Elyes Samba (v vlogi Nika).


Osrednjo vlogo v filmu Šepet metulja je odigral Ali Ogrizek, ki je glavnemu junaku vnesel tudi svoje osebne izkušnje z avtizmom. »Jaz sem se zelo zabaval med snemanjem filma, spoznal sem veliko novih prijateljev in sem vesel, da bodo ljudje videli tudi mojo izkušnjo. Na snemanju je bilo super, dal sem vse od sebe, čeprav sem tudi kdaj zadremal, pa so me počakali, med odmori pa smeha med ekipo res ni manjkalo. Vesel sem, da sem dobil toliko novih prijateljev, najtežje pa je bilo zadnji snemalni dan, ker je to pomenilo konec naših intenzivnih druženj,« je povedal glavni igralec Ali, ki so ga na medijskem druženju spremljali nekateri njegovi soigralci: Mitja Ritlop, Lara Kolar, Elyes Samba Florest in drugi, pridružili pa so se jim tudi Franci Pliberšek, direktor podjetja MIK, Simona Črep, ravnateljica Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije, Mojmir Klovar, direktor Šolskega centra Celje, Rok Skale, producent, Igor Pečoler, direktor fotografije in Mateja Zorko Pavšar, izvršna producentka in tudi avtorica knjige Šepet metulja, ki daje bolj poglobljen uvid v delovanje, razmišljanje, čutenje otrok / mladostnikov s spektrom avtistične motnje.

Skupini Bepop in Šank Rock sta združili moči in za naslovno pesem filma posneli uspešnico Metulj v novi, modernejši preobleki.


Poleg glavnih mladinskih junakov v filmu igrajo tudi Ana Praznik (Bepop), Branko Završan, Urška Majcen, Tarek Rashid, Tina Gorenjak in številni dijaki ŠCC Srednje šole za strojništvo. Na medijskem dogodku niso manjkali niti člani skupin Šank Rock in Bepop, ki so združili moči in posneli legendarno pesem Metulj v novi preobleki. Na dogodku so premierno zavrteli tudi novi videospot. »Zelo smo počaščene, da lahko sodelujemo z glasbeniki iz skupine Šank Rock. Pesem Metulj vsi poznamo že leta, me pa smo novi priredbi dodale tisto našo bepopovsko noto, s čimer smo pustile svoj pečat v pesmi,« sta povedali Alenka in Tinkara iz skupine Bepop, Matjaž Jelen iz skupine Šank Rock pa dodal: »Bepopovke so idoli mladine in smo se zelo hitro ujeli. Čeprav se že od prej malo poznamo, sem bil glede našega glasbenega sodelovanja pozitivno presenečen. Pravi užitek je bilo snemati z njimi.«

Več informacij: www.sepetmetulja.si

VIR: AGENCIJA AVI
. . .

Editor

Avtor pri si24.news