Film

Sezono neposrednih prenosov iz newyorške Metropolitanske opere bo v soboto, 5. oktobra v kinih Cineplexx Ljubljana in Maribor otvorila Offenbachova opera HOFFMANNOVE PRIPOVEDKE!

Metropolitanska opera: V živo v HD naznanja sezono 2024–25 z osmimi predstavami, s prenosom v živo iz odra Metropolitanske opere v kina po vsem svetu. Gre za večkrat nagrajeno serijo neposrednih prenosov iz kina v visoki ločljivosti Metropolitanske opere.

. . .
Metropolitanska opera: V živo v HD naznanja sezono 2024–25 z osmimi predstavami, s prenosom v živo iz odra Metropolitanske opere v kina po vsem svetu. Gre za večkrat nagrajeno serijo neposrednih prenosov iz kina v visoki ločljivosti Metropolitanske opere.

Sezono bo v soboto, 5. oktobra otvorila Offenbachova opera Hoffmannove pripovedke, v kateri bo blestel francoski tenor Benjamin Bernheim. Letošnja 18. sezona predstavlja tri nove uprizoritve: Metropolitansko premiero nove opere Prizemljena, pod katero se je podpisala dvakratna dobitnica nagrade Tony Jeanine Tesori, Verdijevo opero Aida v režiji Michaela Mayerja in z ameriško sopranistko Angel Blue v naslovni vlogi ter Straussovi Salomi, v kateri bo glavno vlogo prevzela južnoafriška sopranistka Elza van den Heever, režijo pa Claus Guth.
Slovenski gledalci si bodo prenose v živo lahko ogledali v ljubljanskem in mariborskem kinu Cineplexx. Prenosi so posneti z več kamerami in ob izjemno kakovostnem zvoku zelo primerni prav za predvajanje na velikih platnih. Občinstvo ima tako edinstveno priložnost za doživetje neposredne bližine izvajalcev in lahko uživa v posnetkih bogatih scenskih prizorišč najimenitnejše operne hiše na svetu.

Sezona Met Opera: V živo iz New Yorka se prične v soboto, 5. 10. 2024 z Offenbachovo opero Hoffmannove pripovedke, nato se nadaljuje z opero Prizemljena skladateljice Jeanine Tesori po gledališki predstavi Georgea Branta (19. 10. 2024), Puccinijevo opero Tosca (23. 11. 2024), Verdijevo opero Aida (25. 1. 2025), Beethovnovo opero Fidelio (15. 3. 2025), Mozartovo  opero Figarova svatba (26. 4. 2025), Straussova Saloma (17. 5. 2025) in Rossinijevo opero Seviljski brivec (31. 5. 2025).


PROGRAM SEZONE (Metropolitanska opera) v Cineplexxu Ljubljana in Maribor.
Vse predstave bodo sobotne matineje, ki jih bodo prenašali v živo z odra Metropolitanske opere. Sezona vključuje osem uprizoritev s prenosom v živo:
HOFFMANNOVE PRIPOVEDKE, prenos v živo, 5. oktober 2024
PRIZEMLJENA, prenos v živo, 19. oktober 2024 
TOSCA, prenos v živo, 23. november 2024 
AIDA, prenos v živo, 25. januar 2025
FIDELIO, prenos v živo, 15. marec 2025
FIGAROVA SVATBA, prenos v živo, 26. april 2025
SALOMA, prenos v živo, 17. maj 2025
SEVILJSKI BRIVEC prenos v živo, 31. maj 2025 
 
 
Offenbach: Hoffmannove pripovedke – PONOVITEV IZ PREJŠNJIH SEZON
V živo iz New Yorka: 5. 10. 2024
Režiser: Bartlett Sher
Scenograf: Michael Yeargan
Kostumografka: Catherine Zuber
Oblikovalec svetlobe: James F. Ingalls
Koreograf: Dou Dou Huang

 
Marco Armiliato (dirigent), Erin Morley (Olimpija), Pretty Yende (Antonija/Stella), Clémentine Margaine (Giulietta), Vasilisa Berzhanskaja (Nikolaj/Muza), Benjamin Bernheim (Hoffmann), Aaron Blake (štiri sluge), Christian Van Horn (štirje zločinci)
 
Offenbachova pravljična opera odpira letošnjo sezono neposrednih prenosov Met Opera: V živo iz New Yorka. Francoski tenorist Benjamin Bernheim bo nastopil v glavni vlogi trpinčenega pesnika, pridružile pa se mu bodo ameriška sopranistka Erin Morley kot Olimpija, južnoafriška sopranistka Pretty Yende kot Antonija ter francoska mezzosopranistka Clémentine Margaine kot Giulietta v trojici Hoffmannovih ljubic. Marco Armiliato bo prevzel taktirko v prodorni režiji Bartletta Shera, predstavila pa se bosta tudi ameriški bas-baritonist Christian Van Horn kot štirje zločinci in ruska mezzosopranistka Vasilisa Berzhanskaja v prvem nastopu v zasedbi Metropolitanske opere kot Nikolaj.

 
Tony Stevenson kot Spalanzani in Erin Morley kot Olympia. Foto: Karen Almond (Met Opera)

Benjamin Bernheim kot Hoffmann, Christian Van Horn kot Coppélius in Vasilisa Berzhanskaya kot Nikolaj. Foto: Karen Almond (Met Opera)


VIR: Cineplexx
. . .

Editor

Avtor pri si24.news